06 Ιουλίου 2007

«Ένδειξη πολιτισμού η προστασία των ζώων»


Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων θα στείλουν προς αρμοδίους και απλούς πολίτες δύο αθλητές, διανύοντας κολυμπώντας το πρωί της ερχόμενης Κυριακής την απόσταση Μηλίνας - Βόλου.

Το εγχείρημα δύσκολο από κάθε άποψη, ωστόσο ο σκοπός είναι εκείνος που δίνει την απαιτούμενη δύναμη στους δύο νεαρούς να διεκδικήσουν με το δικό τους τρόπο μια καλύτερη ζωή για τα πλάσματα, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν δίπλα μας. "Η προστασία των ζώων είναι ένδειξη πολιτισμού" τονίζει ο Νίκος Φραγγογιάννης, ο οποίος μαζί με τον πρωταθλητή στο κανόε καγιάκ Γρηγόρη Αμβράζη θα διανύσουν κολυμπώντας τον Παγασητικό.

Ιδρυτικά μέλη και οι δύο του νεοσύστατου πανελλήνιου συλλόγου "Αθλητές για τα δικαιώματα των ζώων" θα στείλουν την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου 2007 το δικό τους μήνυμα και δεν εύχονται τίποτα άλλο παρά μόνο να υπάρξουν αποδέκτες.

"Είμαστε μέλη του νεοσύστατου πανελλήνιου αθλητικού συλλόγου" επισημαίνει ο Νίκ. Φραγγογιάννης, τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον οποίο δραστηριοποιούνται αθλητές με θέληση για προσφορά και διεκδίκηση πάνω στην προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα με το δικό μας τρόπο και για το λόγο αυτό θα διανύσουμε κολυμπώντας την απόσταση Μηλίνας - Βόλου.

Θα ξεκινήσουμε στις έξι το πρωί της ερχόμενης Κυριακής από την παραλία της Μηλίνας και ευελπιστούμε να φτάσουμε στο Βόλο μέσα σε χρονικό διάστημα εννέα με δέκα ωρών, αν ο καιρός είναι καλός και η θάλασσα ήσυχη.

Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσουμε το Βόλο μέσα σε δώδεκα το πολύ ώρες.

Είναι η πρώτη φορά που επιχει­ρούμε κάτι αντίστοιχο, ωστόσο δεν είμαστε πρωτάρηδες θα έλεγα στο κολύμπι μεγάλων αποστάσεων. Στο παρελθόν διασχίσαμε κολυμπώντας τη λίμνη Πλαστήρα, ενώ συμμετείχαμε σε αγώνες στο Πολύφυτο Κοζάνης. Μαζί με τον Γρ. Αμβράζη, πρωταθλητή στο κανόε καγιάκ, προπονούμαστε στο τρίαθλο σε σύλλογο των Ιωαννίνων.

Μας ενδιαφέρουν, ωστόσο, οι μεγάλες αποστάσεις σκεφτήκαμε να διανύσουμε κολυμπώντας την απόσταση Μηλίνας - Βόλου θέλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για προστασία των δικαιωμάτων των ζώων" τονίζει ο φοιτητής.

Το εγχείρημα δύσκολο ακόμη και για αθλητές, ωστόσο ο σκοπός είναι εκείνος που έχει σημασία και δίνει επιπλέον δύναμη στους δύο νεαρούς. "Πράγματι, χαρακτηριζόμαστε από ευσθητοποίηση απέναντι στα ζώα, τόσο αδέσποτα, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν δίπλα μας, όσο και σε όσα απότελούν τη λεγόμενη άγρια πανίδα. Θέλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, είτε αυτά είναι οικεία προς τον άνθρωπο, είτε όχι. Τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου, μπορούν και πρέπει να επιβιώνουν δίπλα μας, αλλά και στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των ζώων και με την απόφαση μας να διανύσουμε κολυμπώντας την απόσταση Μηλίνας - Βόλου θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους αρμοδίους, όσους και τους απλούς πολίτες απέναντι στο πρόβλημα. Τα στοιχεία είναι πράγματι ανησυχητικά, καθώς τα ζώα βασανίζονται και είναι ανυπεράσπιστα απέναντι στον άνθρωπο. Η προστασία των ζώων είναι ένδειξη πολιτισμού και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Εμείς από την πλευρά μας μέσα από τον αθλητισμό αναδεικνύουμε το ζήτημα και καλούμε τους αρμοδίους, αλλά και τους απλούς πολίτες να μεριμνήσουν και να διεκδικήσουν αντίστοιχα την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων" αναφέρει ο ίδιος.

Η προσπάθεια της ερχόμενης Κυριακής δεν θα είναι, ωστόσο, η τελευταία. "Ασφαλώς και δεν θα είναι η τελευταία. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί τελικά. Μέσα και από τη δική μας δραστηριοποίηση φορείς και πολίτες θα ευαισθητοποιηθούν και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας δεν θα πάει χαμένη. Τα ζώα έχουν τα δικά τους δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να τα καταστρατηγεί" καταλήγει ο Νίκ. Φραγγογιάννης.

Απο την Εφημερίδα "Θεσσαλία" Βαγγέλης Καραμάνης 5/7/2007

Διάβασα στην τοπική εφημερίδα για την προσπάθεια αυτών των αθλητών μου άρεσε και αποφάσισα μαζί με τον φίλο μου το Γιώργο να τους ακολουθήσουμε με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Solaris και να τους προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.Κοντά μας και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοικτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ. Μπράβο στα παιδιά και θα είμαστε δίπλα τους.

Καλή Δύναμη!!!!!

Ο χάρτης της Διαδρομής

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=105159824432977162769.0004349a8daeff10bcd65&ll=39.360366,22.953293&spn=0.006819,0.01442&z=16&om=1


Δεν υπάρχουν σχόλια: