09 Ιουλίου 2007

Εννιάωρο κολύμπι ευσθησίας……..



Διάνυσαν επιτυχώς την διαδρομή από την Μηλίνα ως το λιμάνι του Βόλου.

Εννιά ώρες και δεκαπέντε λεπτά βρέθηκαν χθές στα νερά του Παγασητικού κόλπου δύο νεαροί αθλητές,που κολύμπησαν απο την Μηλίνα μέχρι το λιμάνι του Βόλου υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Αμπράζη,διεθνή αθλητή του υγρού στίβου και τον Νίκο Φραγκογιάννη τελειόφοιτο φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ που ξεκίνησαν χθές στις 6 το πρωί από την Μηλίνα και μετά από 9 ώρες και 15 λεπτά έφτασαν στο σημείο του λιμανιού απέναντι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου μάλιστα έχουν αναρτήσει και ένα μικρό πανώ.

Τα σημάδια από τον ήλιο που έπεφτε πάνω τους για 9 ώρες, είναι χαρακτηριστικά.Είναι και οι δύο κατακόκκινοι αλλά χαρούμενοι για την μεγάλη επιτυχία τους.Τώρα περιμένουν την ανταπόκριση του κόσμου και να δείχνει καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Απαντώντας σε σχετική έρώτηση ο Γρηγόρης Αμβράζης σημείωσε «Αποφασίσαμε με πρώην αθλητές και πρωταθλητές από πολλά αθλήματα να κάνουμε ένα σύλλογο και θα καλύπτουμε υπεραποστάσεις με ποδήλατο, τρέξιμο και κολύμπι για να μπορέσουμε να ευσθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη στο θέμα της προστασίας των ζώων.Διότι πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια μορφή έκφρασης αλλά και διαμαρτυρίας. Θέλουμε να ευσθητοποιήσουμε τον απλό πολίτη προς την κατεύθυνση της προστασίας των ζώων και γενικότερα.Βλέπουμε ότι η αντιμετώπιση των ανθρώπων δεν είναι καθόλου καλή προς τα ζώα.Εμείς νομίζουμε ότι η συμπεριφορά ενός λαού απένανται στα ζώα χαρακτηρίζει τον πολιτισμό του.»

Στην συνέχεια ο κ Αμβράζης αναφέρθηκε στο χθεσινό δύσκολο έργο τους που δεν ήταν άλλο, από το διανύσουν μια απόσταση 17 Ναυτικών Μιλίων (35 περίπου χιλιομέτρων) κολυμπώντας.Ξεκίνησαν στις 6.15 το πρωί όταν όλοι κοιμούνταν από το λιμανάκι της Μηλίνας και έφτασαν στο Βόλο στις 4 περίπου το απόγευμα κάνοντας ένα πολύ καλό χρόνο.

Όπως σημειώνουν τόσο ο Γρηγόρης τόσο και ο Νίκος Φραγκογιάννης ήταν πολύ τυχεροί που χθές επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και έτσι το κολύμπι σε όλη αυτή την τεράστια διαδρομή κύλισε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά η κούραση ήταν μεγάλη και όπως σημειώνουν «παρά το γεγονός αυτό σε κανένα σημείο της διαδρομής όσο και η κούραση και αν αυξανόταν δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να σταματήσουν.Ο στόχος που είχαν βάλει θα έπρεπε να υλοποιηθεί και έτσι έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα από την μεριά τους.Ο σκοπός όπως σημειώνουν «η ανάγκη να υπάρχει μία άλλη διαφορετική και πολιτισμένη αντιμετώπιση των ζώων από τους ανθρώπους ήταν σπουδαίος και η κούραση όσο και να ήταν αυτή δεν θα τους σταματούσε με τίποτα. Έτσι και αλλιώς ήμασταν αρκετά καλά προπονημένοι και ήμασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.Οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να έχουμε καλά θετικά αποτελέσματα στο σκοπό μας».

Από την πλευρά τους πάντως ευχαρίστησαν τον Σύλλογο Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μαγνησίας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας ΙΟΒΑΘ Μαγνησίας, που με σκάφη παρακολουθούσαν τους δύο νέους, αλλά και την Eλληνική Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων της οποίας μέλη χάραξαν και την πορεία που ακολούθησαν οι δύο αθλητές.

Ρεπορτάζ Θανάσης Βογιατζής

Εφημερίδα Θεσσαλία 9/7/2007

Δύο μόνο λέξεις.....ήταν ήρωες

Δεν υπάρχουν σχόλια: